AK 38, AK 55 ja STOP 38 asennusohjeet ja -kuvat

Kovasta muovista valmistetut suojakulmat

Kovaa muovia olevat suojakulmat kiinnitetään liimaamalla tai kaksipuoleisella teipillä. Listat voi myös kiinnittää naulapyssyllä tai ruuvaten, mutta tällöin tulee varoa, ettei naulapyssyn iskuri halkaise listaa. 

Vuorilistojen asennus

Vuorilistat eli on valmistettu vaahdotetusta muovista, jota on helppo sahata, ja listat voi asentaa samaan tapaan kuin puulistat. Vuorilistat voi kiinnittää nauloilla, ruuveilla tai liimalla.

Vuorilistan VL 44/15 ja seinän väliseen uraan voi asentaa kulkemaan sähköjohdon.

Muovinen vuorilista on erinomainen tuote kosteisiin tiloihin. Läpivärjätty muovilista kestää hyvin kosteutta ja lämpötilan muutoksia. Listojen läpivärjäys mahdolistaa siistit jiirit, lisäksi muovilistoja on helppo sahata tai leikata listaleikkurilla.

Kaidelistojen asennus

Kaidelistojen asennuksessa auttaa listan lämmitys kuumalla vedellä tai varovasti ja sopivalla etäisyydellä kuumailmapuhaltimella. Kaidelistan asennus kannattaa aloittaa alhaalta ylöspäin, jotta lista ei käytössä ala luistaa luista alaspäin.

Kaidelista KL 75 orsisuoja, joka käy mm. varastojen hyllyorsien suojaksi.

Kynnyslistojen asennus

Kynnyslistat liimataan tai ruuvataan lattiaan.

Muoviset matalat kynnyslistat helpottavat esimerkiksi pyörätuolilla siirtymistä huoneesta toiseen.

Nurkkalistojen asennus

Nurkkalista on valmistettu vaahdotetusta muovista. Nurkkalistan voi kiinnittää ruuveilla tai nauloilla.

Vinkki: Nurkkalistan aennuksessa voi käyttää apuna esimerksi lautaa muovilistan alapuolella tukemassa listaa ennen naulausta. Näin listan saa asennettua vääntymättä ja suoraan.

Kulmatuki

Kulmatuki KT15 sekä Kulmatuki KT25 on valmistettu vaahdotetusta muovista, ja ne voi asentaa naulaamalla ja liimaamalla.

Kulmatukea käytetään, kun lattiaan asennetaan pehmeästä muovista valmistettuja jalkalistoja. Kulmatuki  tukee jalkalistaa ja antaa yhtenäisen viimeistellyn ulkonäön asennuksissa. 

Törmäyssuoja

Törmäyssuoja on valmistettu pehmitetystä muovista. Törmäyssuojan voi asentaa liimaamalla, kaksipuolisella teipillä, nauloilla tai ruuveilla. Törmäyssuojalla suojataan seiniä ja pylväitä mahdollisilta kolhuilta.

 
 
 

Viamont Oy

Tekeväntie 11, FI-18300 HEINOLA
Puhelin: +358 3714 4092 
Fax: +358 3714 4592
GSM: +358 50 3707 408

Tarkemmat yhteystiedot